9 de Març: Vaga al sector educatiu

Benvolgudes famílies,

El proper DIJOUS 9 de març hi ha convocada a tot l’Estat espanyol una jornada de VAGA i mobilització contra la LOMCE i en defensa de l’ensenyament públic.

En aquests moments, el Govern del PP està en minoria i, per tant, necessita suports per desplegar aquesta llei, que ha estat àmpliament contestada per la resta de partits polítics i rebutjada per la majoria de la comunitat educativa de tot l’Estat. A Catalunya hem de donar una empenta, la més forta possible, per acabar de tombar-la.

La LOMCE, com també la llei d’educació catalana (la LEC), proposa un model d’escola antidemocràtica, amb un tipus de direcció jeràrquica i gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu i ja no seria decisori). En aquest sentit, s’obre a la porta a la introducció en la xarxa pública de sistemes de gestió i d’organització del treball privats, amb l’objectiu gens amagat d’individualitzar les condicions de treball i les relacions laborals.

Com la LEC, la LOMCE afavoreix la segregació escolar. Atempta contra la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, en la mesura que consolida i amplia les diferències entre centres i beneficia clarament, amb la concessió de concerts, els centres privats-concertats i d’entorns socials afavorits. D’aquesta manera propicia que els i les alumnes amb més necessitats es quedin pel camí, un efecte negatiu que s’agreuja amb l’increment de les taxes universitàries, l’aplicació del 3+2 a totes les universitats… Per tots aquests motius cal que dignifiquem l’educació i que, per exemple, les famílies treballadores rebin beques dignes.

A més a més, introdueix, i hi aprofundeix, més proves externes (tant les de 3r i 6è de primària com les revàlides als instituts, que tot i no tenir ja efectes acadèmics, no estan derogades del tot), fa avaluable l’assignatura de Religió i continua augmentant les ràtios, la qual cosa fa impossible una atenció de qualitat a l’alumnat.

La LOMCE posa en perill el sistema educatiu català, ja que lamina les competències educatives de Catalunya i posa les bases per aniquilar el sistema d’immersió lingüística, que fa més de 30 anys que funciona amb bons resultats i que ha estat un factor de cohesió social fonamental.
No podem permetre que es redueixi la inversió en l’educació dels nostres infants i jovent mentre es dilapiden diners públics en bancs rescatats, armes i trames de corrupció. No podem permetre la imposició d’una educació pública degradada i mancada dels recursos humans i materials més bàsics.

Per això, fem una crida perquè el dia 9 de març doneu suport a la vaga general d’educació i us mobilitzeu amb la resta de la comunitat educativa. Cal que pares i mares, personal docent i laboral i estudiants, mostrin junts el seu rebuig a la LOMCE. És important que el govern de Mariano Rajoy entengui que l’oposició de la comunitat educativa és gairebé absoluta.
Us animem a donar suport a aquesta lluita, que afecta tota la comunitat educativa, i a participar-hi no portant els vostres fills i filles a l’escola i assistint a les manifestacions convocades.

Més informació:lomce
http://www.fapac.cat/2017/03/06/9m-la-comunitat-educativa-en-defensa-de-leducaci-p-blica