Com parlar de la mort amb els nostres infants?, nova xerrada d’Educar en família

346

La Comissió Educar en família ens porta el dimecres 27 de març la xerrada Com parlar de la mort amb els nostres infants?, a càrrec d’Artur Roman, Treballador Social, Mediador i Coach. L’activitat tindrà lloc a l’Escola Els Aigüerols a partir de les 17 hores i hi haurà servei d’acollida gratuït per a socis de l’AMPA.

Parlar de la mort, i explicar-ho als infants no és gens fàcil. Volem protegir-los del dolor, però alhora sabem que alguna cosa cal dir, i no sabem què ni com.

És millor mentir? Els infants més petits es donen compte? És normal la seva reacció? Que puc fer per apaivagar el dolor? Quines conseqüències tindrà?

Aquests dubtes -entre d’altres- sorgeixen a progenitors, familiars, amics i professionals quan han d’acompanyar a menors que han estat testimonis directes o indirecte de la mort d’alguna persona.

La conferència-taller “Com explicar la mort als infants” intentarà donar algunes respostes a aquestes i d’altres preguntes. L’objectiu final és que les persones que assisteixen al taller s’emportin alguns aspectes cabdals respecte com entenen els menors la mort, com reaccionen en aquestes situacions, com podem ajudar-los i en quins casos caldrà demanar suport.

La metodologia serà participativa, que juntament amb la part expositiva donarà espai per incorporar les aportacions de les persones assistents i responent als seus dubtes.

Artur Roman, Treballador Social, Mediador i Coach té amplia experiència d’intervenció en situacions de crisis i catàstrofes, on ha atès des de l’any 1999 a familiars i menors afectats per successos amb víctimes mortals. Va crear l’any 1999 el primer equip de suport emocional en emergències de Catalunya i pertany als equips de resposta immediata en emergències psicosocials (ERIE) de Creu Roja Catalunya i del Equip d’Emergències i Catàstrofes del Col·legi de Treball Social de Catalunya. Ha participat en múltiples emergències, destacant els dispositius de 11M, Accident Spanair, Atemptat de Barcelona, Atemptat Germanwins, Freginals. És formador especialitzat en atenció psicosocial i ha escrit diversos articles especialitzats.