Els grups parlamentaris ratifiquen la seva unanimitat per la continuïtat d’Els Aigüerols.

Foto de Joan Mena

L’AMPA de l’Escola Els Aigüerols ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament de la reunió mantinguda amb els grups parlamentaris i municipals al Parlament de Catalunya el passat dijous 21 de novembre. L’AMPA considera positiva la trobada i el compromís dels diferents representants polítics per la continuïtat d’Els Aigüerols, però vol mantenir la cautela davant aquest esdeveniment. Són molts anys d’informacions contradictòries i expectatives trencades que ens fan ser prudents.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació, Neus Garcia, van fer una exposició de les dades i arguments bona i convincent per defensar la continuïtat de l’escola i la necessitat d’Els Aigüerols.

Per la seva part, el diputat Joan Mena (ICV-EUiA) va reafirmar-se en què el nostre és un dels pocs municipis en el que hi ha matrícula viva durant el curs; això, junt amb el baix nivell educatiu que es notifica des de la Conselleria, justifica la prioritzacióde l’escola. Per aquest motiu ICV-EUiA ha presentat una esmena als pressupostos per tal que s’inclogui com a prioritària l’Escola Els Aigüerols.

La diputada María José Cuevas (PP) va considerar que els acords per unanimitat parlamentaris han de ser la prioritat als pressupostos i per això també va anunciar que el seu partit ha presentat una esmena d’assignació als pressupostos per quan hi hagi ocasió d’alliberar partides incloure la construcció d’Els Aigüerols.

Els diputats Antoni Balasch i Ramona Barrufet (CIU) també van reafirmar-se en l’acord votat al Parlament, i van considerar les dades exposades per l’alcaldessa com a positives i per això van demanar que se’ls hi facilitin. Els diputats van voler deixar clar que per una banda està el grup parlamentari i per una altra el govern de la Generalitat.

Per la seva part, el diputat Marc Sanglas (ERC) va expressar que el seu grup va traslladar a la Conselleria la demanda d’obrir preinscripcions de P3 el proper curs

Els demés parlamentaris també van deixar clar que segueixen pensant que l’escola es necessària i que la continuïtat del seu projecte s’ha d’aconseguir, encara més degut a les noves dades que s’hi van aportar a la reunió.

El president de l’AMPA, Jesús Fernández, va traslladar els diputats l’angoixa de les famílies i va agrair l’assistència de tots els grups perquè mostrava la voluntat de cercar solucions. Jesús Fernández va lliurar a cada representant polític un dossier amb les dades d’Els Aigüerols i les entrevistes fins ara realitzades a les famílies per l’AMPA per tal que veiessin la situacióper la qual passen molts pares i mares.

L’AMPA considera que, després de la trobada s’ha fet evident que l’acord unànime del Parlament continua vigent i que, des del Parlament s’està treballant en el debat dels pressupostos per aconseguir que es compleixi.

En acabar la reunió, la comitiva perpetuenca va coincidir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va poder comunicar-li que li havia tramés una carta on exposava la problemàtica d’Els Aigüerols.

A la reunió hi van assistir els diputats Joan Mena (ICV-EUiA); Quim Arrufat (Grup Mixt); Montserrat Capdevila (PSC); Maria José Cuevas (PCC); Ramona Barrufet i Antoni Balasch (CIU) i Carlos Carrizosa (C’S). Pel que fa als grups municipals hi eren Isabel Garcia i Neus Garcia (ICV); Carme Araque (CIU); Carmen Garrido (PSC); Pol Altayó (ERC); Alexis Agustinho (PP) i Francesc Rodríguez (PCCA). Representant a les famílies van assistir el president de l’AMPA, Jesús Fernández i la vocal de la comissió que reivindica la continuïtat de l’Escola, Neus Ràfols.