Iris Garcia: “Que es doni un vot de confiança a aquest projecte educatiu”

La Iona és la primera filla de la Iris Garcia. Tot i que encara queden uns anys per a l’escolarització de la Iona els seus pares tenen clar quin és el centre que volen per a ella. Des de que va conèixer el projecte educatiu d’Els Aigüerols només pensa en aquesta escola per al futur educatiu de la seva petita.

Per què t’agradaria que la teva filla anés a Els Aigüerols?

Volem una escola pública per a la nostra filla i de la oferta que hi ha a Santa Perpètua pensem que Els Aigüerols encaixa millor amb les nostres expectatives, pel projecte educatiu que està desenvolupant i pel professorat que hi ha. És una escola de nova creació i, segons la meva opinió, tenen idees més innovadores i estan més actualitzats que altres, més convencionals.

Com vas conèixer l’Escola Els Aigüerols i el seu projecte educatiu?

Conec una mestra de l’escola i gràcies a això se, de primera mà, quina és la manera de treballar que tenen a Els Aigüerols i és el que volem per la Iona.

Però no hi hauran noves línies de P3 a Els Aigüerols…

Tot i que serà al curs 2016-2017 quan s’hagi d’escolaritzar la meva filla, l’educació ens preocupa i ens agradaria no haver d’estar pensant on portar-la, quan ho tenim tant clar. Volem l’Escola Els Aigüerols per la Iona i cap altra alternativa ens agrada tant.

Com estàs vivint les reivindicacions de les famílies per la continuïtat de l’escola?

A través de les notícies que van sortint a l’Informatiu. Trobo que les famílies estan lluitant molt per la continuïtat de l’escola i estan fent l’impossible per a que s’obrin noves línies de P3. A més, ho fan amb accions poc convencionals i amb molta insistència. Recordo la pintada al mur de l’escola, la recollida de signatures, de cartes als reis… Estan fent tot el que està a les seves mans. Tant de bo ho aconseguim.

No sembla fácil
M’agradaria que d’una vegada es donés un vot de confiança a aquest projecte educatiu. Si realment hi ha menys natalitat, es poden baixar les ràtio de les escoles però mai tancar una línia de P3 d’una escola pública. No és tan difícil. Santa Perpètua perdria molt deixant morir un projecte educatiu com el d’Els Aigüerols.