Jennifer Carretero: “L’Ajuntament i les famílies hauríem de poder solucionar el problema, tot i que no sigui la nostra competència”

La Jennifer Carretero té dues filles, la Naiala, alumna de primer de Primària i la Noa, que haurà de començar la seva escolarització l’any 2015-2016. No podrà fer-ho a l’escola de la seva germana si la Conselleria no rectifica la seva decisió de no obrir noves línies de P3 a Els Aigüerols. Per a la Jennifer, la situació de les famílies és tant desesperada que “ens conformem amb la instal·lació de barracons si això soluciona el problema del tancament progressiu”.

Per a vosaltres, Els Aigüerols no va ser la vostra primera opció d’escola.

Havíem triat una altra escola, ni tan sols coneixíem Els Aigüerols i el seu projecte educatiu, però la Naiala va acabar començant P3 a aquesta escola i per a nosaltres, va ser tot un descobriment.

I ara Els Aigüerols és la primera opció d’escola per a la vostra segona filla

És l’escola que volem per a la Noa, i no només perquè és l’escola de la seva germana, sinó perquè pensem que és la més adequada per a les nostres filles. La Noa, no podrà anar a Els Aigüerols i és totalment injust i incomprensible perquè, en certa manera, ens estan obligant a canviar la nostra filla de centre i això no tenen dret a fer-ho.

Com us sentiu?

Quan vam rebre la notícia i en calent, el primer pensament és el d’abandonar, de canviar d’escola i oblidar-te de l’assumpte el més aviat possible. Però després en fred veus que no és la solució. Volem Els Aigüerols perquè és la nostra opció i volem mantenir-la fins al final. Estem feliços amb l’equip directiu i de mestres, amb les famílies i amb l’aprenentatge que reben els infants.

Com es pot arreglar aquest problema?

Primer de tot amb un canvi radical de la conselleria. Pensem que està actuant molt malament, sense donar importància als problemes de les famílies i del municipi, que és per qui treballa i està aconseguint que perdem les esperances en les institucions. Les famílies estem tant desesperades que ens conformem amb la instal·lació de barracons si això soluciona el problema del tancament progressiu. De fet, m’agradaria molt que l’Ajuntament i les famílies poguéssim solucionar el problema tot i que no sigui la nostra competència. De vegades, és necessari fer-ho per aconseguir una finalitat si aquesta és important, i Els Aigüerols ho és.