Més de 400 persones participen en l’acte de reivindicació de la construcció de l’edifici

Més de 400 persones van participar diumenge 2 de desembre a l’acte reivindicatiu organitzat per l’AMPA de l’escola Els Aigüerols per exigir la immediata construcció de l’edifici del centre. Els pares i mares van dibuixar a un dels murs que envolta el solar on s’ha d’edificar l’escola una decoració consistent en un riu d’aigües i un pont on es pot llegir “Quan un riu flueix porta vida. Els nens són vida” en al·lusió al nom de l’escola, Els Aigüerols. Els infants van poder també escriure al mur els seus noms i altres elements decoratius. El grafiter de Castellbisbal, Jordi Torres, va ser l’encarregat de pintar l’eslògan de les reivindicacions al mur de l’avinguda de Santiga: Escola Els Aigüerols, volem l’edifici Ja!

Les famílies i els assistents a la jornada van poder aplaudir la feina de Torres una vegada acabada i, posteriorment el president de l’AMPA Jesús Fernández, va donar lectura al manifest per a la immediata construcció de l’escola i en defensa del projecte educatiu de l’escola. El manifest exposa que “l’Escola Els Aigüerols va iniciar el seu primer curs escolar al setembre de 2009 amb la primera promoció d’alumnes instal·lats, provisionalment a l’Edifici de Serveis Educatius i que, aleshores, el compromís de la Conselleria d’Ensenyament amb les famílies va ser que l’edifici estaria construït l’any 2010”. El document explica que “hores d’ara aquests alumnes, que van començar amb tres anys, estan fent ja primer d’educació primària, han passat quatre cursos i l’escola ha crescut en alumnes i en famílies”. Després de l’incompliment de la Generalitat del calendari de construcció de l’escola, previst per al darrer semestre del 2012, els pares i  mares de l’escola s’han organitzat en una comissió de protesta per tal d’exigir la immediata construcció de l’edifici.

La jornada reivindicativa va comptar amb música, tallers de manualitats i un esmorzar popular.El president de l’AMPA d’Els Aigüerols ha manifestat que, “després d’aquesta primera acció comença la feina més difícil, aconseguir el màxim de suports i la construcció de l’edifici”. Fernández ha expressat també que “els pares i mares no volem una altra escola, ens agrada el projecte educatius d’Els Aigüerols i no renunciarem a ell, per als nostres fills i per als que han de venir”, ha afirmat. Abans que finalitzés l’acte els pares i mares van desplegar una pancarta on es podia llegir: “Escola Els Aigüerols, quatre anys esperant. Volem l’edifici ja”. A l’acte van assistir representants de diverses entitats municipals, partits polítics i representants municipals.


Altres suports

L’AMPA de l’escola, a través del facebook de la Comissió Volem l’edifici d’Els Aigüerols ja! ha iniciat una campanya de suports per a la seva reivindicació que, segons ha explicat el president de l’associació de mares i pares, està funcionant molt bé. De fet, la productora audiovisual Mashupmedia.cat està elaborant un vídeo on explica la reivindicació dels pares i mares. Mashup ja va crear un anunci convidant a tothom a l’acte de la pintada del diumenge que es pot veure a http://www.youtube.com/watch?v=r9g3wV-wsyk&noredirect=1. De la mateixa manera, la perpetuenca Bàrbara Arco, de la productora vallesana Borboleta produccions, també està portant a terme, de manera altruista, la campanya visual de la comissió per a la construcció de l’edifici. En aquesta mateixa línia, l’AMPA va aconseguir la col·laboració del grafiter Jordi Torres i de dues dissenyadores locals, que van participar amb l’elaboració d’un taller de pessebres el dia de la jornada festiva.