Nerea Guerrero: “Vull que la meva germana vingui amb mi al cole, jugaré amb ella i li ensenyaré com de bonica és l’escola”

L’Águeda Grau reconeix que l’Escola Els Aigüerols no va ser la que va triar per a la seva filla Nerea però ara lluitarà per a que la seva segona filla, la Noa, hi pugui anar. Aquesta perpetuenca no estarà sola en la seva reivindicació. La Nerea, que cursa P5, li farà costat, ens ho diu claríssim: “Jo vull que la meva germana vingui amb mi al cole, jugaré amb ella i li ensenyaré com de bonica és l’escola”

Águeda, quina és la teva experiència a l’Escola Els Aigüerols?

Els Aigüerols ens tocava per zona però no estàvem gaire convençuts de portar la nostra filla perquè l’edifici definitiu no estava fet i perquè el provisional ens agafava molt lluny. A més, no acabàvem d’entendre gaire el projecte educatiu del centre i tot plegat ens feia una mica de por.

Així que us vàreu sentir obligats a escolaritzar la vostra filla a la cinquena escola pública.
Sí. I ara ens torna a passar el mateix, ens sentim obligats a canviar de centre per poder portar les dues germanes a un mateix centre.

Ho fareu?

Ha canviat tant la nostra percepció de l’escola que hem decidit que no traurem la Nerea de centre quan arribi el moment que la seva germana s’hagi de d’escolaritzar. Ens fa molta pena no poder oferir a les nostres filles la mateixa educació, aquella que volem , però estem molt contents amb el projecte educatiu del centre, valorem moltíssim els seus resultats i no l’abandonarem sota cap concepte.

La Consellera va dir-li als representants de les famílies d’Els Aigüerols que idealitzem l’escola dels nostres fills. Estàs d’acord amb aquesta afirmació?

A mi m’agrada el que visc a diari amb la meva filla i m’agrada compartir la seva experiència a l’escola. Penso que Els Aigüerols és diferent, per moltes raons i la Nerea no s’hi trobaria igual a cap altre centre, d’això estic segura. Aquesta és una afirmació molt freda perquè dona per suposat que allà on es posin hi estarem conformes i demostra la poca sensibilitat de la Consellera. A nosaltres ens van obligar a triar un centre, i finalment ha sortit bé, ara que no ens facin fora.

Què faries tu per evitar el tancament d’Els Aigüerols?

Si tenim que esperar a que la situació econòmica millori, esperarem. Acceptaríem que se’ns adeqüés l’espai actual o que se’ns facilités un altre edifici per encabir els nous P3, però mai acabaria amb un projecte com el d’Els Aigüerols, que tantes coses bones pot aportar a Santa Perpètua. Si com a famílies estem disposades a sacrificar-nos, perquè la consellera no accepta mantenir l’escola?

La Nerea ha escoltat atenta tota la conversa i en acabar, interromp decidida. “Jo vull dir una cosa, vull que la meva germana vingui amb mi al cole, jugaré amb ella i li ensenyaré com de bonica és l’escola”. A la seva manera, explica l’Águeda, ho està passant malament. No entén perquè la seva germana no jugarà amb ella al seu pati, ni es creuaran pel passadís de l’escola, com els germans dels seus amics.