Sara Sánchez: “Els Aigüerols té un projecte educatiu sòlid i innovador que s’ha de valorar i tenir en compte”

La Sara Sánchez és una de les famílies veteranes d’Els Aigüerols. El seu fill, el Víctor, és la primera promoció de l’escola i actualment cursa segon de Primària. Aquesta mare, membre del Consell escolar expressa la seva decepció per com han evolucionat aquests cinc anys i lamenta que el projecte educatiu d’Els Aigüerols es perdi finalment.

Com heu viscut aquests cinc anys d’espera d’un edifici que finalment no és farà i el moment de l’anunci del tancament progressiu?

El sentiment que tenim és de tristesa i sobre tot de decepció. Vam entrar quan l’escola obria portes i ja portem cinc anys amb aquesta lluita. La sensació que tenim és que ens ham marejat constantment i mai han respectat les nostres preferències. Nosaltres vam acabar a Els Aigüerols sent la darrera opció triada en el moment de l’escolarització del nostre fill i ara que estem adaptats al centre, que ens agrada i volem lluitar per mantenir-ho, ens trobem amb un tancament progressiu.

Esperàveu aquest final?

No. Ens han estat marejant molt i tenim la sensació d’haver estat lluitant constantment després de cada notícia contradictòria que ens donàvem sobre l’escola. En dues ocasions Els Aigüerols ha estat aprovat per fer-se, amb la seva partida pressupostaria corresponent i d’alguna manera ens sentim estafats. Al 2012 la construcció de la nostra escola estava en prioritat número quatre a la comarca i des d’aleshores hem anat cap enrere.

De quina manera et preocupa a tu el tancament progressiu d’Els Aigüerols?

Afecta a moltes famílies però també a nivell de municipi. Les escoles tenen aules amb ràtio desmesurades i per això som necessaris. A més comptem amb un projecte educatiu sòlid el qual transmet valors humans i això s’ha de poder valorar i tenir en compte. És una escola on es fomenta la convivència, el compartir, les relacions interpersonals i creiem que els infants del futur han de tenir l’opció de poder escollir un projecte educatiu com el d’Els Aigüerols.

Què es pot fer?

Els nostres fills son la societat del segle XXI i els hem d’assegurar una educació de qualitat. La Consellera argumenta motius econòmics i demogràfics i penso que hi ha un motiu encobert. La metodologia d’Els Aigüerols no li agrada i per això tanca l’escola. La societat del segle XXI s’ha de formar amb metodologies més actuals, modernes i innovadores, d’experimentació i vivència.

El Víctor, que ha escoltat tota la conversa amb la seva mare, no pot estar-se d’afegir que ell i els seus companys tenen dret a tenir una escola com els altres nens i nenes de Santa Perpètua i expressa amb seguretat que vol un menjador, una cuina i un gimnàs com la resta d’infants.