Sonia Méndez: “Que es posin a la pell de les famílies abans de prendre una decisió com aquesta”

L’Iker Sánchez té cinc anys i el seu germà, l’Adrià, gairebé tres mesos. L’Iker fa P5 a Els Aigüerols. La seva mare és la Sonia Méndez i no entén que es prenguin decisions que afecten a l’educació dels seus fills sense escoltar a les famílies. La Sonia es planteja canviar d’escola l’Iker després que Ensenyament anunciés que no hi hauran més P3 a Els Aigüerols.

Per què us plantegeu canviar d’escola a l’Iker?
Hem de pensar que d’aquí tres anys el nostre fill petit començarà P3 i no podrà fer-ho a l’escola del seu germà. Per a nosaltres, com a família, ens és impossible tenir els fills a centres diferents. El canvi d’escola és el més raonable però no és just.

Per què?
No és el que haurem decidit, és una imposició. Ningú no pot decidir per mi a quina escola ha d’anar el meu fill, ni té dret a no deixar-me altre opció que la de canviar el meu fill d’un centre, on hi està a gust, amb tot el que un canvi de centre suposa per al nen.

Com rebeu la notícia que no s’obriran més línies de P3?
Molt malament. Perquè ara vivim una incertesa, realment no sabem què fer! L’etapa escolar hauria de ser tranquil·la per al nen i la família, i no ho està sent per a nosaltres.

Si tinguéssiu al davant els responsables de decidir si hi ha línia de P3 el proper any a l’escola, que els hi diries?
Que es posin a la pell de les famílies abans de prendre una decisió com aquesta.
Enteneu que estem passant per una situació econòmica complicada per a la construcció de l’escola?

Si, però pensem que hi ha altres coses de les quals es pot prescindir que no pas l’educació. L’escola és necessària.

Creus que hi ha alternatives al tancament d’una línia de P3 a l’Escola Els Aigüerols?

L’objectiu sempre ha de ser comptar amb la nova escola però si el problema son els diners, estem disposats a esperar encara alguns anys més. Que habilitin espai fins que no arribin temps millors, que permetin matricular infants a Els Aigüerols. Penso que sempre es poden buscar solucions, només cal la voluntat per fer-ho. Entre tots podem cercar fórmules i evitar el tancament d’Els Aigüerols.