Vaga 9M: “Si som molts podem aconseguir canviar les coses”

Per a demà DIJOUS 9 de maig s’ha convocat una jornada de vaga general a l’ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol, una jornada de lluita i mobilització en defensa d’un ensenyament públic greument amenaçat per la política sistemàtica de retallades dels governs central i autonòmic.

En l’actual context de liquidació dels serveis públics i de pèrdua progressiva de drets socials bàsics, el ministre Wert ha presentat un projecte de llei, la LOMCE, que aviat entrarà al parlament espanyol i que suposa un atac sense precedents al sistema d’ensenyament públic i a les llibertats democràtiques. Es tracta d’una llei que proposa un model d’escola antidemocràtica, amb un tipus de direcció jeràrquica i gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu). Una llei retrògrada, memorística i segregadora que, a més, a casa nostra suposa un atac directe a la immersió lingüística. Una llei que, com també fa la LEC catalana, atempta contra la igualtat d’oportunitats i la cohesió social ja que beneficia clarament els centres d’entorns socials afavorits, suposa un xec en blanc a les patronals privades en el mercat educatiu i obre vies per a la introducció al sistema públic de formes privades de gestió i d’organització del treball, amb l’objectiu de conformar direccions gerencials i formes de provisió de llocs de treball discrecionals i amb una gran dosi de valoració subjectiva, tot buscant la individualització de les condicions de treball i de les relacions laborals, en lligar part dels salaris a l’avaluació del professorat i a la seva participació en la suposada millora dels resultats escolars.

No podem permetre que es dediquin diners públics a rescatar els bancs i que, en canvi, es redueixi significativament la inversió en la formació i l’educació del jovent i els infants. Per això fem una crida perquè el dia 9 de maig doneu suport a la vaga d’ensenyament, no porteu els vostres fills i filles a l’escola i assistiu a les manifestacions convocades per tal de participar en una lluita que afecta tota la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies… Defensem la dignitat i la qualitat de l’educació pública.

Cap retallada a l’educació pública. Retirada de la LOMCE. Canviem la LEC