Aurora Arenas: “Si el Parlament va acordar per unanimitat la continuïtat d’Els Aigüerols, per què es pren la decisió de no obrir nous P3?”

L’Aurora no va triar l’Escola Els Aigüerols com a primera opció per al seu fill, el Braian, però ara, malgrat l’anunci d’Ensenyament de no obrir nous P3, no el canviarà “per res del món”. Fa tres mesos va néixer la seva segona filla, la Carla.

Què en penses de la situació per la qual passa l’Escola Els Aigüerols?

Em costa entendre com s’ha arribat a aquesta situació. Mai no m’ho hagués pensat perquè veig tant necessària aquesta escola que encara confio que es construeixi l’edifici. L’any que el Braian va entrar a Els Aigüerols hi havia 75 infants repartits en tres línies en aquest centre, on pensen que es podran reubicar molts d’ells si els germans pendents d’escolaritzar no hi poden entrar?

Pensa que el meu fill no va entrar a l’escola que vam triar en primera opció i és perquè els altres centres ja estaven plens, i ho estan. El tancament d’Els Aigüerols perjudicarà també a la resta de nens i nenes de Santa Perpètua, que veuran com augmenta la ràtio a les seves classes.

Tot i que no vas triar Els Aigüerols en primera opció, ara no vols cap altre centre per al teu fill.

La meva preocupació ara és la meva filla petita, no sabré on escolaritzar-la si l’únic centre que vull és Els Aigüerols. Per sort, el Braian ja hi és en aquesta escola, no el canviaria per res del món.

Entens cóm s’ha arribat a aquesta situació?

Crec que la situació econòmica ens ha portat fins aquí i ens ha tocat a Els Aigüerols perquè, per no se quin motiu, encara no tenim edifici definitiu. El que més hem preocupa és com havent un acord unànime al Parlament sobre la continuïtat d’Els Aigüerols es pren la decisió unilateral de no obrir nous P3, i el pitjor, que no passa res. Això no sembla una democràcia, sembla una dictadura. El Parlament ens representa a tots nosaltres, i tots nosaltres vam acordar la continuïtat de l’escola, aquest acord s’ha de complir!

Com esteu vivint les famílies el tancament progressiu del centre?

Amb molta incertesa. A mi encara em queden anys fins que la meva filla hagi d’anar a l’escola, però penso molt en els pares i mares que encara no saben que passarà el proper any amb els seus fills pendents d’escolaritzar. Aprofito aquesta entrevista per demanar a qui correspongui, informació per a aquestes famílies, que sàpiguen les opcions que tindran de cara al proper curs escolar. Ningú no s’ha assegut amb elles, i en són 20 exactament, les que encara no saben quines solucions se’ls hi donarà.