El director dels Serveis Territorials respon les més de vuitanta instàncies presentades per famílies de Santa Perpètua a través d’una carta adreçada a l’AMPA

Lluis Baulenas es ratifica en el tancament progressiu d’Els Aigüerols

El director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluis Baulenas, ha adreçat una carta a l’AMPA en resposta de les més de 80 instàncies presentades per famílies d’Els Aigüerols i ciutadans de Santa Perpètua que, a títol individual, demanaven mantenir la línia de P3 els propers cursos a Els Aigüerols.

El director dels Serveis Territorials afirma que “el Departament d’Ensenyament treballa per oferir les millors condicions possibles per l’escolarització” i argumenta que els criteris per a l’eliminació de línies de P3 són “treure els grups afegits i no ofertar grups de P3 en les escoles que no estiguin consolidades a nivell d’edifici perquè no podem permetre construir una nova i tancar-ne una altra del costat ja consolidada”. L’AMPA d’Els Aigüerols vol recordar-li al director dels Serveis Territorials que en cap cas l’associació de pares i mares ha demanat el tancament de cap centre escolar a favor d’Els Aigüerols. L’AMPA exigeix l’assignació d’una línia de P3 a Els Aigüerols sense que això signifiqui el tancament de cap escola, únicament la no assignació d’una segona o fins i tot tercera línia a un altre centre escolar. Si finalment no hi ha nou P3 a Els Aigüerols, on ubicarà el Departament d’Ensenyament els 22 infants que actualment estudien a Els Aigüerols i els germans dels quals no poden escolaritzar-se a aquest centre per garantir que estudiïn junts? Ens preocupa que l’ampliació de ràtio sigui la solució prevista pel Departament d’Ensenyament amb el perjudici que això comportaria per l’educació dels nostres fills i filles.

A la seva missiva, el director de Serveis Territorials expressa que “la població de Santa Perpètua ha tingut una davallada del padró de la població de més de 100 persones des de l’any 2008 fins a l’any 2012, amb la projecció que els nens i nenes nascuts al 2013 continuïn disminuint”. Les dades facilitades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua a l’AMPA, posen de manifest que per al curs 2014-2015 hi ha a Santa Perpètua 325 alumnes que han d’iniciar el segon cicle d’educació Infantil (P3) davant els 316 que ho han fet el present curs. Demanem al Departament d’Ensenyament que permeti a les 20 famílies que ja tenen un fill a l’escola Els Aigüerols l’opció d’escolarlitzar el seu segon o tercer fill al centre on ja hi van els seus fills. Tanmateix lamentem que el director de Serveis Territorials expressi que les famílies “no han de patir pel futur acadèmic del seu fill/a perquè el projecte educatiu de l’Escola Els Aigüerols tindrà continuïtat ja que els grups que actualment hi ha continuaran en un futur”. Des de l’AMPA denunciem la manipulació del Departament d’Ensenyament perquè amb el tancament progressiu d’Els Aigüerols, el seu projecte educatiu sí desapareix.

Tornem a exigir l’assignació d’una nova línia de P3 a Els Aigüerols i demanem comprensió i sensibilitat al Departament d’Ensenyament davant de les famílies i de la població de Santa Perpètua. Per al curs 2014-2015 hi ha 20 germans d’alumnes d’Els Aigüerols pendents d’escolaritzar; 16 per al curs 2015-2016 i 22 per al 2016-2017.

L’escrit de resposta de Serveis Territorials a les sol·licituds dels Aigüerols.