L’AMPA d’Els Aigüerols denuncia el tancament progressiu del centre a la roda de premsa convocada pel sindicat d’Ensenyament

No al tancament de les escoles públiques!

No al tancament de les escoles públiques!

La tresorera de l’AMPA de l’Escola Els Aigüerols, Isabel Roman, va participar el dilluns 11 de març a la roda de premsa convocada pel sindicat majoritari d’Ensenyament, USTEC-STEs sobre el tancament de línies de P3 a les escoles públiques.

Roman va exposar la situació del centre després de l’anunci de la Generalitat de tancar progressivament l’Escola Els Aigüerols a partir del curs 2014-2015. La membre de l’AMPA va explicar que la cinquena escola pública a Santa Perpètua és molt necessària i que no s’enten el tancament del centre quan hi ha pendent d’escolaritzar 22, 23 i 18 germans d’alumnes pendent d’escolaritzar a partir del curs 2013-2014.

Isabel Roman també va fer un repàs de totes les accions reivindicatives que ha fet el centre des de que la Generalitat va anunciar a l’octubre del 2012 que la construcció de l’edifici s’havia endarrerit amb motiu de la celebració de les eleccions autonòmiques. El síndic de Greuges va acceptar a tràmit al mes de novembre de l’any passat la queixa de l’AMPA d’Els Aigüerols sobre l’incompliment de la Generalitat de construir l’edifici. L’associació de mares i pares també ha anunciat que està estudiant emprendre accions legals per l’incompliment de la Generalitat.

L’USTEC.STEs va denunciar durant la roda de premsa la “clara voluntat del Departament d’Ensenyament d’afeblir la xarxa de centres públics en favor dels centres privats concertats”. Pel sindicat d’Ensenyament “la davallada d’alumnes de p-3 i la manca de recursos, la consellera Irene Rigau pretén disminuir encara més la xarxa de centres públics, anunciant el tancament de set escoles i 73 grups de P-3 en centres públics, el que deixa a les famílies i al professorat en una situació d’incertesa sobre el seu futur i estronca projectes educatius innovadors que estaven funcionant”.

L’USTEC·STEs també denuncia la planificació del Departament d’Ensenyament que mostra una clara voluntat d’afeblir la xarxa de centres públics en favor dels centres privats concertats i que l’anunci que ha fet la consellera uns dies abans de la preinscripció és un atac directe als centres, ja que la incertesa que crea a les famílies fa que, finalment, la preinscripció disminueixi.