Les preinscripcions a l’Escola Els Aigüerols demostren que el centre és necessari i està molt ben valorat per les famílies de Santa Perpètua de Mogoda.

Les preinscripcions a l'Escola Els Aigüerols demostren que el centre és necessari i està molt ben valorat per les famílies de Santa Perpètua de Mogoda.L’AMPA de l’Escola Els Aigüerols considera que els resultats de les preinscripcions per al curs 2013-2014 al centre confirmen que l’escola és necessària a Santa Perpètua i que el Els Aigüerols està molt ben valorat a la localitat.

L’Escola Els Aigüerols ha registrat un total de 27 preinscripcions en primera opció, quan el centre disposa de 25 places en una única línia assignada.

Hi ha altres 17 famílies que han deixat constància al centre de la seva voluntat de matricular els seus fills i filles a l’escola però que per la manca de garanties i les poques possibilitats d’accedir no han fet primera opció.

El president de l’AMPA d’Els Aigüerols, Jesús Fernández, ha expressat que les preinscripcions demostren el suport de les famílies a la continuïtat del centre i la necessitat de la cinquena escola pública a la ciutat. Per a Fernández la problemàtica de Santa Perpètua no és la demografia sino la carència d’un edifici per a l’escola Els Aigüerols.

El centre es troba provisionalment en un edifici de titularitat municipal que, al proper curs escolar, estarà a la seva màxima ocupació. El president de l’AMPA ha indicat que la manca d’espai serà més evident el proper curs i ha exigit solucions davant la manca d’espai.

L’escola Els Aigüerols va obrir les seves portes el curs 2009-2010 i la Generalitat va adjudicar les obres de construcció a l’any 2010. Els Serveis Territorials del Vallès Occidentals van anunciar a l’AMPA i a l’Ajuntament el passat 14 de febrer la no construcció de l’edifici i el tancament progressiu de l’escola a partir del curs 2014-2015. Un mes després, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat de tots els grups, inclós CIU, una moció a favor de la continuitat de l’Escola Els Aigüerols.