Casal d’Estiu 2017

informatiu_574 _Página_1informatiu_574 _Página_2
Ens complau recordar-vos que al darrer Informatiu (nº 574, veure arxiu adjunt) han sortit publicades les bases de Casal d’Estiu i que només les famílies que desitjeu demanar Beca, heu de formalitzar la preinscripció en els terminis que figuren a les bases.
Com ja us vam informar a través de la web de l’AMPA Els Aigüerols, enguany el Casal d’Estiu serà gestionat directament per l’ajuntament de Santa Perpetua, tal i com es feia abans que les AMPES assumissin aquesta responsabilitat, ara farà aproximadament uns 7-8 anys.
El motiu d’això, segons ens va transmetre l’Ajuntament en una reunió a totes les AMPES, és alliberar-nos d’una responsabilitat que ens suposa moltes hores de feina i de gestió (cobraments, pagaments, logística, etc). L’Ajuntament ens va donar l’opció d’autogestionar el nostre propi casal d’estiu, però privant-nos, doncs, de la possibilitat de sol·licitar una subvenció pel conjunt de despeses ni beques per a les famílies.
Reunida la Junta d’Els Aigüerols, es va decidir cedir la gestió del casal d’estiu a l’Ajuntament, que es qui ha fet un concurs públic perquè es puguin presentar les empreses sòcio-educatives que vulguin dinamitzar i dotar de contingut el casal. La única condició propasada per l’escola va ser que es mantingués la proposta de temàtica medioambiental (consum responsable, lluita contra el canvi climàtic, preservació del medi ambient, reutilització, etc)
Per tant, si ho gestionem directament com a Junta, us privem de la possibilitat de sol·licitar una subvenció i, per altra banda, el nostre preu no serà tan competitiu com el que pugui aconseguir l’Ajuntament, quan ho sol·licita en nom de totes les escoles del municipi.
L’Ajuntament, d’altra banda, ha decidit que en aquest primer any de gestió municipal directa, siguin 3 les escoles que per dimensionalitat, representació poblacional i localització geogràfica, poden donar un millor servei a la població. Només la despesa municipal en qüotes de subministrament d’aigua durant les setmanes de Casal d’Estiu el fa insostenible amb el que paguen les famílies si no compta amb subvenció municipal. També es persegueix, amb aquesta decisió, promoure la interrelació i la cohesió social.
El proper any, la Junta, a la qual esteu convidats tots i totes a participar-hi, haurà de decidir si vol que l’Ajuntament contempli la possibilitat d’obrir el nostre centre durant la temporada d’estiu. De moment, doncs, per aquest proper casal les escoles escollides són el Bernat, La Florida i Santiga.
Per a més informació al respecte, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.
AMPA ELS AIGÜEROLS
c/ García Nieto, 1
08130- SANTA PERPÈTUA DE MOGODA
Telèfon: 655-911-077
www.ampaelsaiguerols.com
www.facebook.com/ComissioEscolaElsAiguer­ols
@Aiguerols