Reinvidicació Nou edifici: Volem l’edifici JA!

La feina de totes i tots per a la defensa de l’escola Els Aigüerols

Algunes de les primeres accions de la Comissió per la reinvindicació del Nou Edifi

Serveis Territorials anuncia al setembre de 2012 que no construirà l’edifici de l’escola al segon semestre de l’any, com estava previst.

Durant l’Assemblea general de socis de l’AMPA de l’Escola Els Aigüerols, a l’octubre de 2012, un grup de pares i mares proposen la creació d’una comissió que treballi per exigir la inmediata construcció de l’escola, en l’organització d’actes reivindicatius i de pressió i per proposar solucions al problema de la manca d’espai del centre.

Pintem el mur de l’escola / 1 i 2 de desembre 2012

La pintada del mur és la primera de les activitats que organitza la Comissió. Va esdevenir un èxit de participació i una mostra d’allò que som capaços. Des del grafiter, el vídeo promocional de la jornada fins als pintors de blanc, tot va ser magnífic.

Més de 400 persones participen en l’acte de reivindicació de la construcció de l’edifici.

La jornada reivindicativa va comptar amb música, tallers de manualitats i un esmorzar popular.El president de l’AMPA d’Els Aigüerols ha manifestat que, “després d’aquesta primera acció comença la feina més difícil, aconseguir el màxim de suports i la construcció de l’edifici”. Fernández ha expressat també que “els pares i mares no volem una altra escola, ens agrada el projecte educatius d’Els Aigüerols i no renunciarem a ell, per als nostres fills i per als que han de venir”, ha afirmat. Abans que finalitzés l’acte els pares i mares van desplegar una pancarta on es podia llegir: “Escola Els Aigüerols, quatre anys esperant. Volem l’edifici ja”. A l’acte van assistir representants de diverses entitats municipals, partits polítics i representants municipals.

Spot promocional de la pintada.

La Fira Nadal/ 15 de desembre 2012

La Comissió decideix muntar una parada a la Fira Nadal per tal de donar a conèixer la problemàtica de l’escola al municipi. A la parada s’informa sobre el projecte educatiu d’Els Aigüerols i es distribueixen díptics informatius / es posen a la venda productes en venta reivindicatius com xapes, imans i tasses de cerámica.

Recollida de signatures/ Més de 500 suports

El grup decideix iniciar una recollida de signatures en suport al manifest per a la construcción de l’Escola Els Aigüerols i en defensa del seu projecte educatiu. La recollida encara està en marxa.

Petició a change.org/ 14 desembre de 2012

S’inicia una petició a Change.org per a la construcció de l’edifici de l’Escola Els Aigüerols que ja suma 1.692 peticions.

Carta als Reis/ 70 cartes enviades a SSTT i Conselleria d’Ensenyament

Els infants d’Els Aigüerols i de la resta de Santa Perpètua demanen als Reis Mags, a través d’una carta, la construcció de l’edifici. Hi participen un total de 70 infants i les seves peticions s’envien, a data 28 de desembre, al director dels SSTT, Lluís Baulenes, i a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

AMPA, Comissió i famílies, a Els Matins de TV3 / 14 de gener 2013

Gràcies a la implicació de les famílies de l’Escola el 14 de gener la problemàtica d’Els Aigüerols surt al magazine matinal de TV3 Els Matins, a través d’una entrevista al president de l’AMPA, una membre de la comissió i una mare de l’escola.

Pancartes pel municipi/ 26 de gener de 2013

Membres de la comissió penjen pancartes reivindicatives del nou edifici de l’escola als diferents barris de Santa Perpètua.

El Síndic de Greuges accepta a tràmit la queixa / gener 2013

El Síndic de Greuges admet a tràmit la nostra queixa sobre la demora en la construcció del nou edifici de l’Escola Els Aigüerols i treballa en el nostre cas.

El febrer més intens / 14 de febrer de 2013

La Generalitat comunica a l’Ajuntament de Santa Perpètua que no construirà l’Escola Els Aigüerols i que, a partir del curs 2014-2015 no deixarà matricular infants. Comença la lluita…

Concentració a favor de la continuïtat d’Els Aigüerols / 19 de febrer 2013

La comunitat educativa, especialment d’Els Aigüerols va manifestar el seu absolut rebuig a la lamentable decisió de la Generalitat i es va concentrar davant de l’Ajuntament. Allà es va fer lectura del “Manifest per a la continuïtat d’Els Aigüerols“.

Les famílies al Parlament / 27 de febrer de 2013

ICV-EUiA convida Els Aigüerols a la compareixença d’aquest grup al Parlament sobre el tancament d’escoles. Famílies protesten a les portes del Parlament i mestres i representants municipals entren al plenari.

Concentració a SSTT / 28 de febrer de 2013

Les protestes es repeteixen a Sabadell.

Construïm l’edifici / 9 de març 2013

Per la Festa Major d’hivern i, convidats per l’Assemblea de joves, organitzem un matinal infantil al parc Municipal i construïm l’edifici de l’escola amb caixes de cartró. Les famílies ens ajuden i els nens escriuen missatges a les finestres. La decisió de la Generalitat de tancar
progressivament el centre ens fa aixecar més la veu.

Portes obertes / 1 de març

La Comissió inicia a twitter #1opcioaiguerols i col·labora amb l’escola amb l’elaboració d’un díptic informatiu del centre. Realitza durant la jornada una enquesta per demostrar que amb edifici, moltes famílies triarien Els Aigüerols.

Performance: Rigau Rectifica / 9 de març 2013

Durant la festa major autogestionada per l’Assemblea de Joves, representem el canvi d’opinió de la consellera sobre el tancament de l’escola.

Vídeo ‘No tanqueu la nostra escola’ / 9 de març 2013

Les famílies demanen gravar un vídeo sobre l’escola “Borboleta” és l’encarregada de fer-ho. El resultat és més de 2.600 visualitzacions.

El Parlament vota per la continuïtat d’Els Aigüerols / 14 de març 2012

Les famílies no ens podem relaxar, hem de continuar fent sentir la nostra veu contrària al tancament de l’escola dels nostres fills i filles. La pressió que estem fent, l’AMPA i la comunitat educativa, està donant fruits. El compromís real de la Generalitat s’ha de materialitzat amb la continuïtat d’Els Aigüerols i en la construcció de l’edifici de l’escola.

Presentació del vídeo a les famílies / 21 de març

La Comissió presenta a les famílies el vídeo “No tanqueu la nostra escola“. Fins i tot, el periodista Jordi Évole ens anima a continuar la lluita.

Jornada motera / 24 de març

La Comissió també ha organitzat jornades a favor de l’educació pública de qualitat. El primer exemple, la jornada motera consistent en un recorregut amb moto per totes les escoles públiques i una festa al parc Municipal.

#PrenElTeuCentre / Abril reivindicatiu

CIU confirma la continuïtat d’Els Aigüerols / 12 d’abril de 2013

Segons paraules de la portaveu de CIU a la comissió d’Ensenyament, Ramona Barrufet, “el projecte educatiu de l’Escola Els Aigüerols continua” ” i la construcció de l’edifici de l’escola “és una prioritat”. Els
parlamentaris van confirmar que l’escola dels nostres fills i filles continuai, per tant, que les preinscripcions pels pròpers cursos estaran obertes.

Vaga general d’Ensenyament / 9 de maig de 2013

Escrache a ‘la seu del PP’ / 17 de maig de 2013

Manifestació d’escoles / 5 de juny de 2013

Reunió amb la Consellera…/ 31 de juliol de 2013

Membres de la Comissió: "Volem l'edicifici JA!"

Gràcies a tots i totes per la defensa de l’escola Els Aigüerols! Però sobretot gràcies a tots els membres de la Comissió per la seva tasca constant, el seu esperit de lluita i superació!

I aquest any 2013-2014 estem preparant accions més fortes, la LLUITA CONTINUA!

Descarregar Memòria d’actes de la comissió “Volem l’edifici JA!”durant el curs 2012-2013.

Segueix-nos a Facebook
Troba’ns a: comissiovolemledifici@ampaelsaiguerols.com

Segueiespai en blanc

A més en el següent enllaç podeu Veure accions 2011-2012

I altres documents públics oficials:

- Moció aprovada unanimitat Parlament (15/03/2013)
- Proposta de resolució a la Comissió d’Ensenyam​ent (02/05/2013)
- Intervenci​ó de Joan Mena en la proposta de llei de modificaci​ó de la LEC (24/10/2013)
- Proposta de resolució presentada a la comissió d’ensenyam​ent i pendent de la seva presentaci​ó (25/10/2013)