Cristina Ferrando: “M’agradaria que tota Santa Perpètua defensés la continuïtat d’Els Aigüerols perquè ens afecta a tots”.

La Cristina Ferrando es mostra decebuda i trista per la situació per la qual passa l’escola Els Aigüerols. La seva filla Leyre fa P5 a aquest centre i al desembre naixerà la seva segona filla. No entén que es retalli a les escoles perquè creu que “els nens són el futur i la seva educació és fonamental”.

Com vàreu rebre la notícia que no hi hauran més P3 a Els Aigüerols?
Va ser una gerra d’aigua freda per a tots. Estem molt decebuts i tristos. Teníem l’esperança que tot s’arreglaria però finalment no ha estat així.

Què penseu fer tenint en compte que les vostres filles no podran anar al mateix centre escolar?
Estem preocupats perquè no sabem què fer. Ens agrada Els Aigüerols per a les nostres filles però només una hi podrà anar. Ens agrada l’escola des del primer dia que la Leyre hi va i ara ens obliguen a renunciar-hi. Lluitarem per a què això no passi.

Com veieu la situació per la qual passa l’educació pública?
Malgrat la crisis per la que passem, ni entenc ni accepto la situació per la qual passa l’educació pública. Mai s’ha de retallar en educació, això està per damunt de tot. És el futur dels nostres fills, de les pròximes generacions.

Què podem fer les famílies?

M’agradaria que tota Santa Perpètua defensés la continuïtat d’Els Aigüerols perquè ens afecta a tots. No és un problema de les famílies amb infants a Els Aigüerols, és un problema del poble. Si Els Aigüerols tanca, la resta d’escoles de Santa Perpètua no podran absorbir els germans dels P3 que no es puguin escolaritzar a Els Aigüerols, i si ho fan, estarem acceptant la massificació a les aules.