El grup parlamentari de CiU confirma a l’AMPA d’Els Aigüerols la continuïtat de l’escola i la necessitat de l’edifici

Volem fer-vos arribar les bones notícies al respecte de la continuïtat de l’Escola i la construcció del nou edifici que aquest dimecres 10 d’abril ens ha traslladat la portaveu del grup parlamentari de CIU a la Comissió d’Ensenyament, Ramona Barrufet i el parlamentari convergent, membre també de la Comissió d’Ensenyament i de la Comissio de la Sindicatura de Comptes, Antoni Belasch.

Segons paraules de la portaveu de CIU a la comissió d’Ensenyament, Ramona Barrufet, “el projecte educatiu de l’Escola Els Aigüerols continua” i la construcció de l’edifici de l’escola “és una prioritat”. Els parlamentaris van confirmar que l’escola dels nostres fills i filles continua i, per tant, que les preinscripcions per als propers cursos estaran obertes.

L’AMPA va traslladar les inquietuds de les famílies al respecte de la construcció del nou edifici del centre i la evident necessitat d’espai. El diputat de CIU Antoni Balasch va expressar que el problema actual és “únicament econòmic” i que “en quan estigui resolt el problema dels pressupostos de 2013 la nostra escola és prioritària”. Durant la reunió va quedar clara la postura de Convergència i Unió al Parlament, la voluntat és construir l’edifici.

L’AMPA valora molt positivament la reunió mantinguda ambels diputats de CIU perquè implica un nou compromís per a la continuïtat de l’escola i per a la construcció de l’edifici. Així mateix, l’AMPA serà prudent davant d’aquest nou anunci perquè aquesta situació la vivim des del mateix dia que l’escola va obrir les seves portes al 2009. Els pares i mares de l’escola continuarem exigint la construcció del centre i el compliment dels compromisos que la Generalitat ha adquirit amb l’AMPA.

L’AMPA de l’escola es va reunir al Parlament, a mes de amb Barrufet i Balasch, amb la cap de l’Oficina de Relacions institucionals del Departament d’Ensenyament, Maria Rosa Martín i amb una representació municipal formada per l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, la regidora d’Educació, Neus Garcia i els regidors de CIU a l’Ajuntament, Joan Mestres i Carme Araque, per parlar de la situació de la nostra escola.

Des de que el 14 de febrer Serveis Territorials va anunciar el tancament progressiu de l’escola, l’AMPA d’Els Aigüerols no ha descansat ni un moment i ha mantingut reunions amb representants dels diferents grups municipals (ICV, ERC, CIU i PSC) i amb diputats de tots els partits polítics al Parlament de Catalunya.

Així mateix l’AMPA ha denunciat la situació d’incertesa que ha viscut aquests dos mesos el centre davant d’organismes com el Síndic de Greuges i la Federació d’Associació de mares i pares de Catalunya (FaPaC).

L’AMPA, juntament amb la Comissió que reclama, des del mes d’octubre, la construcció de l’edifici, no ha descansat durant aquests dos mesos en l’organització d’activitats reivindicatives i ha mantingut constants contactes amb els mitjans de comunicació locals, comarcals i estatals que s’han materialitzat amb publicacions sobre la nostra problemàtica a diaris com El Pais, La Vanguardia, El diari de Sabadell, Línia Vallès, El diari del Vallès i L’Informatiu; i amb notícies emeses a ràdios com Barcelona Ràdio, Catalunya Ràdio i Ràdio Santa Perpètua. El programa de la Sexta, Salvados, també va contactar al mes de març amb l’AMPA de l’escola per interessar-se per la problemàtica que patim. L’Informatiu territorial de TVE també va contactar amb l’AMPA per a l’emissió del vídeo dels nens i nenes d’Els Aigüerols, tot i que encara no s’ha emès per televisió.

Sobre el vídeo dels nostres fills i filles comunicar-vos que compta ja amb més de 2.700 reproduccions a Youtube: “No tanqueu la nostra escola“.

A totes les famílies de l’escola: moltes gràcies pel vostres suport i la vostra constant lluita. Sens dubte, ha valgut i val la pena.

Continuem amb més força, sempre endavant!