El ple aprovarà una proposició a favor de la construcció de l’edifici de l’escola i sol·licitarà que Els Aigüerols esdevingui Escola-Institut

El dimecres 4 de novembre l’AMPA d’Els Aigüerols i membres de la Comissió reivindicativa es van reunir amb representants de les formacions polítiques que van acceptar la nostra invitació (ICV, PSC, C’s, ERC, CUP, Podemos i Republicanos) i amb la presència també del regidor d’Educació de l’Ajuntament, Antonio Egea.

L’objectiu de la reunió va ser informar de la situació a data d’avui de l’escola, reiterar la nostra petició de continuïtat i de construcció de l’edifici i plantejar com a solució més avantatjosa per als diversos problemes de l’àmbit educatiu a Santa Perpètua la construcció d’una escola-institut. Vam fer palès que el problema d’infraestructures educatives no afecta només a la nostra escola, sinó que també afecta a l’escola d’adults (en barracons), a l’Escola Bernat de Mogoda (en barracons parcialment des de fa més de 10 anys), a l’Institut Rovira-Forns (aquest curs també els han instal·lat barracons). En els propers anys el nombre d’alumnes que passaran a secundària augmentarà considerablement, i si ja aquest curs hi ha hagut problemes per encabir-los a tots, la problemàtica s’agreuja encara més en els propers cursos.

Per tot això, des de l’AMPA es va proposar com a solució a aquestes mancances la transformació de la nostra escola en Institut-Escola Els Aigüerols.

  • La construcció d’un institut-escola permetria, entre d’altres coses:
  • Dotar d’edifici a l’escola Els Aigüerols.
  • Prescindir dels barracons a l’Escola d’Adults, que ocuparia l’actual edifici d’Aigüerols.
  • Prescindir dels barracons a l’institut Rovira-Forns.
  • Poder acollir el creixement en alumnes de secundària que es preveu en els cursos propers.
  • Millorar ràtios i garantir una millor qualitat en l’educació a Santa Perpètua.

En aquesta reunió els grups polítics van acordar presentar una proposició consensuada que seria aprovada en el proper ple de l’ajuntament, el dijous 26 de novembre. En aquesta proposició, que presenten els Grups Municipals d’ICV-E, ERC, PSC, C’s, CUP i PCCA, s’acorden, com a punts principals, els següents:

  • Exigir a la Generalitat de Catalunya la construcció de l’edifici de l’Escola Els Aigüerols.
  • Sol·licitar que l’Escola Els Aigüerols esdevingui una ESCOLA-INSTITUT, que pugui donar resposta a la demanda d’escolarització de la ESO pública al municipi de Santa Perpètua de Mogoda a més d’oferir Batxillerat i Modus Professionals, i pugui donar continuïtat als actuals alumnes escolaritzats a educació primària de l’Escola Els Aigüerols.
  • Demanar al govern de la Generalitat de Catalunya i al conjunt dels grups parlamentaris, que assegurin el finançament per la construcció del nou edifici de l’Escola Els Aigüerols en el marc del Pressupost 2016 de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta proposició s’aprovarà per unanimitat el proper ple municipal, el dijous dia 26 de novembre a les 19h. Donada la importància que té per a l’escola demanem al màxim de famílies que puguin assistir al ple que ens acompanyin en aquesta ocasió.

En el següent document podeu consultar la proposició en relació a la construcció del nou edifici de l’Escola els Aigüerols i l’exigència de la seva construcció.

Esperem comptar amb la vostra presència.