Ghislain Nana: “Com a famílies hem de donar exemple, ser pacients i lluitar amb la raó, que la tenim”

El Ghislain Nana i la Cristina Rojas són els pares de la Margaux i la Thelma, de quatre i dos anys. Van matricular la seva primera filla a l’Escola Els Aigüerols, on cursa P4, convençuts pel seu projecte educatiu. Com moltes altres famílies (20 exactament) es troben en la situació de no poder matricular la seva segona filla el proper curs escolar. Aquests pares demanen que se cerquin solucions per evitar que es tanquin noves línies de P3.

Per què vareu triar Els Aigüerols per a la vostra filla?

Cristina (C): El que vam fer és el que fan la majoria dels pares, anar a les jornades de portes obertes. Allà és on vam conèixer l’Escola Els Aigüerols i el seu projecte educatiu. Ens va captivar des del primer moment i vam veure clar que aquella era l’escola que volíem per a la nostra filla i on sabíem que estaria millor. Ens va agradar la il·lusió de l’equip directiu i docent i la seva transmissió del projecte d’escola. Ens va encantar en aquell moment i ens encanta ara.

Coneixíeu de la provisionalitat de les instal·lacions actuals i tot i això, us decidiu per aquest centre.

Ghislain (G): Sabíem que l’escola tenia la problemàtica de la provisionalitat de l’edifici però no ens esperàvem que tanquessin línies de P3, per a nosaltres això ha estat molt desafortunat perquè tenim una filla més petita. Malgrat tot, vam prioritzar el projecte educatiu i el seu professorat abans que les instal·lacions i, l’Escola Els Aigüerols ha cobert totes les nostres expectatives.

Com us preneu la decisió d’Ensenyament de no obrir noves línies de P3?

C: Fatal. No volem pensar en què això pugui passar, en què no s’obrin noves línies de P3… Volem esperar fins a l’últim moment a prendre una decisió. És molt difícil estar constantment pensant que l’escola que has triat per als teus fills tanca, per motius que no entens ni comparteixes, i que això implica un canvi tant important en la vida familiar i dels nens. Per això intentem no pensar i esperarem fins al final una solució al problema. Volem que la Margaux pugui compartir amb la seva germana les mateixes vivències a la mateixa escola.

G: Confiàvem en que es faria l’edifici i en no arribar a aquesta situació perquè sempre hem estat positius. Demanem que es cerquin solucions al problema perquè hi ha moltes famílies que s’ho estan passant realment malament. A més, el projecte d’Els Aigüerols és bo i hauria de continuar perquè és molt positiu per als nens, que aprenen a aprendre.

Què espereu que passi?

G: No ho sabem, però no baixarem els braços. Els pares ens hem de transmetre un missatge positiu i ser constructius. No guanyarem si som negatius i tenim tots els arguments de la nostra banda. Com a famílies hem de donar exemple, ser pacients i lluitar amb la raó, que la tenim.