Mònica Adamuz: “L’opció d’Els Aigüerols hi ha de ser, és el nostre dret a decidir”

La Mònica Adamuz va triar l’Escola Els Aigüerols per a la seva filla Eva, que ara està a primer de Primària, tot i no ser el centre de referència per zona. Està convençuda que aquest model educatiu és el millor per a la seva petita i el que vol per al seus bessons, de dos anys. Els petits haurien de fer P3 el curs 2014-2015.

Per què vas triar l’Escola Els Aigüerols per a la teva filla?

Ho tenia molt clar perquè el projecte educatiu m’agradava molt i m’agrada molt. Però ara estic desconcertada, desil·lusionada i decebuda. Pensar que haig de tenir tres fills a dos centres educatius diferents se’m fa molt difícil.

Com ho faràs?

Tinc l’esperança que això sigui un malson i que el proper any els meus tres fills puguin anar junt a Els Aigüerols, que és el centre que vull per a ells. No em plantejo canviar l’Eva d’escola però serà una decisió difícil perquè hem de valorar les solucions que ens plantegen a les famílies en la mateixa situació que la meva.

Entens la situació a la que s’ha arribat?

No i és totalment injusta. Hi ha un acord del Parlament de Catalunya a favor de la continuïtat, l’escola és totalment necessària, el projecte educatiu és nou, innovador i està funcionant. Per tot això no puc entendre que no es doni continuïtat a l’escola. A més, hi ha moltes famílies que estan donant suport al projecte educatiu d’Els Aigüerols i això s’ha d’escoltar i tenir en compte.

Què perd Santa Perpètua amb el tancament de l’Escola Els Aigüerols?

Una forma d’educar diferent, la possibilitat que els nens creixin amb l’experiència i les emocions.

Quina és la solució que proposaries?

L’edifici nou és, ara per ara, el que menys em preocupa, jo el que vull és que aquest projecte d’escola continuï al llarg dels anys i es permeti l’entrada de nous alumnes al centre. No només per mi i pels meus fills, sinó perquè no es perdi quest nou model educatiu i haguem de tornar a l’educació més convencional. L’opció d’Els Aigüerols hi ha de ser, és el nostre dret a decidir el tipus d’escola que volem per als nostres fills.