Noelia Rayo: “No és just que durant cinc anys ens diguessin que l’escola es faria sense posar en dubte la seva necessitat i ara ens tanquin el centre progressivament”

La Noelia Rayo és la mare de l’Aina, alumna de primer de Primària a Els Aigüerols. També és la mare de la Leyre, que ha de començar la seva escolarització el curs 2015-2016. Amb la decisió de la consellera de no obrir nous P3, no podrà fer-ho amb la seva germana. La Noelia no pot evitar deixar caure llàgrimes de ràbia quan ens explica la situació per la qual estan passant ella i moltes altres famílies.

Ho esteu passant malament…

Jo si. No és just que durant cinc anys ens diguessin que l’escola es faria sense posar en dubte la necessitat d’Els Aigüerols i ara estiguem en aquesta situació. Ni els nens s’ho mereixen ni tampoc les famílies. Han jugat amb nosaltres i ens sentim menyspreats.

Què és el que més us ha molestat a les famílies?

Com pot ser que al juny de l’any 2012 la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, signés una resposta per a un grup parlamentari comprometent-se a que l’edifici d’Els Aigüerols es faria i sis mesos més tard anunciés el tancament progressiu de l’escola? Com es pot improvisar d’aquesta manera? Es vergonyós i no té cap lògica ni sentit.

Us sentiu enganyats?

Molt, i fins i tot maltractats. Com a ciutadans tenim dret a decidir on volem portar els nostres fills i a nosaltres no se’ns ha deixat fer-ho. També els nostres fills tenen dret a una escolarització digna i igual al de la resta de nens i nenes de Santa Perpètua. La nostra elecció com a famílies és clara, volem l’Escola Els Aigüerols, i no se’ns està oferent. Això sembla una dictadura de la Consellera. Al Parlament es vota en un sentit i ella després fa el què vol! Per a què serveix doncs l’acord parlamentari?

Com ho està vivint l’Aina?

Ella no vol marxar de la seva escola, allà estan els seus amics, les seves mestres i a nosaltres ens agrada la manera de fer a Els Aigüerols. Però per una altra banda, vol anar amb la seva germana al mateix centre. És molt complicat. Nosaltres no traurem l’Aina d’Els Aigüerols però ens han de permetre triar el centre més adient per als segon fill, per tal que ens puguem combinar la situació familiar que ens obliguen viure.

Enteneu per què s’ha arribat a aquesta situació?

Entenc que algú no va fer bé la seva feina i ni les famílies ni la ciutadania sap ni entén què va passar. I com sempre, zero responsables. Aquells que hi eren a l’Ajuntament i a la Generalitat en el moment que havia de construir-se Els Aigüerols, que expliquin què va passar perquè han generat una situació molt greu que patim les famílies i els infants.