Raquel Serrano: “En educació, en aquest municipi, estem estancats”

La Raquel Serrano i el Jacob Jorge tenen dues filles, la Laura, alumna d’Els Aigüerols de primer de Primària i la Lucía, de 22 mesos d’edat. Aquesta parella no entén que el Departament d’Ensenyament decideixi tancar un projecte educatiu com Els Aigüerols i lamenta la situació per la qual passa l’educació pública a Santa Perpètua.

Com heu viscut tota la problemàtica de l’escola?

Malament. És normal voler que les nostres dues filles vagin juntes a la mateixa escola i voler donar-les la mateixa educació. El projecte educatiu d’Els Aigüerols ens encanta i no ens agradaria que les nostres filles rebessin dos tipus d’educació diferent.

Vàreu triar Els Aigüerols per a la vostra filla?

En principi era l’escola que ens tocava per zona i vam confiar en el centre. Conforme hem conegut la manera de fer d’Els Aigüerols i han anat passant els anys hem valorat molt positivament l’ensenyament que rep la nostra filla i no volem que tanqui el centre. No volem canviar.

Enteneu l’anunci de tancament progressiu de l’escola?

No. Hi ha moltes raons per obrir noves línies de P3 a Els Aigüerols, una d’elles és el nombre de germans pendents d’escolaritzar que hi ha. He viscut tota la meva vida a Santa Perpètua. Fa 36 anys hi havia quatre escoles públiques a Santa Perpètua, les mateixes amb les que ens volen deixar amb el tancament d’Els Aigüerols. El poble ha augmentat la seva població en aquest temps i en educació, en aquest municipi, estem estancats.

Hi ha alternatives al tancament d’Els Aigüerols?

Sempre hi ha diferents maneres d’afrontar els problemes, només cal voluntat per fer-ho. A nosaltres com a famílies, en aquests moments, ens dona igual que no facin l’edifici, el que volem és assegurar el projecte educatiu.

Què en penses sobre la reubicació dels alumnes amb germans pendent d’escolaritzar?

La meva filla no porta bé els canvis. Per a ella ja ha estat un canvi important passar d’Infantil a Primària a la mateixa escola com per plantejar un canvi de centre escolar. Sentim molta ràbia, frustració i engany per la situació a la qual s’ha arribat i perquè decideixin per nosaltres en un aspecte tan important com l’educació dels nostres fills.