Recollim 450 signatures i 70 cartes a favor del nou edifici

L’AMPA de l’Escola Els Aigüerols, a Santa Perpètua de Mogoda, enviarà al Departament d’Ensenyament i als Serveis territorials del Vallès Occidental les més de setanta cartes als Reis Mags que infants de Santa Perpètua han realitzat demanant la construcció de l’edifici de l’escola Els Aigüerols. La comissió de l’AMPA Volem l’edifici d’Els Aigüerols Ja! que treballa activament per tal de d’exigir l’edificació de l’escola, va idear aquesta campanya reivindicativa i va dissenyar una carta personalitzada per als alumnes del centre i de Santa Perpètua.

Durant la celebració de la Fira de Nadal el dissabte 15 de desembre, la comissió va muntar una parada per tal de recollir les missives, informar els ciutadans de la problemàtica que pateixen i per donar a conèixer el centre i el seu projecte educatiu, únic a Santa Perpètua. Els pares i mares de l’escola van vendre també diferents productes com ara xapes, imans i tasses personalitzades i va distribuir entre les famílies amb infants en edats d’escolarització díptics informatius sobre el centre. En aquest sentit, el president de l’AMPA de l’escola, Jesús Fernández, ha manifestat que “no volem que la gent pensi que la nostra escola és un centre amb mancances, no tenim edifici definitiu però som una escola viva, de futur i amb un projecte educatiu ferm que compta amb el suport de les famílies del centre”.

A l’estand de la Comissió a la Fira de Nadal es van recollir una quarantena de desitjos que decoraran l’actual edifici que acull l’escola, de Serveis Educatius de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

L’AMPA ja va organitzar l’1 i 2 de desembre, amb èxit de participació, una jornada lúdic-reivindicativa al mur que envolta el solar on hauria d’estar construïda l’escola des de fa anys. L’activitat va consistir en fer un mural amb els infants relacionat amb el nom del centre, Els Aigüerols i en pintar un grafit amb el lema de la demanda. Unes 400 persones van participar en aquesta acció.

Recollides de signatures en suport al manifest

Durant la celebració de Fira Nadal la Comissió va recollir 450 signatures en suport al manifest per a la immediata construcció de l’edifici de l’Escola Els Aigüerols i en suport del seu projecte educatiu. El president de l’AMPA va expressar: “estem molt satisfets de tot el suport que rebem dels pares i mares de l’escola i de tot el municipi de Santa Perpètua” i va titllar d’èxit que “en una jornada haguem recollit 450 signatures de suports”.


Altres suports i repercussió als mitjans

L’AMPA de l’escola, a través del facebook de la Comissió Volem l’edifici d’Els Aigüerols ja! ha iniciat una campanya de suports per a la seva reivindicació que, segons ha explicat el president de l’associació de mares i pares, Jesús Fernández, “està funcionant molt bé”. De fet, la productora audiovisual Mashupmedia.cat està elaborant un vídeo on explica la reivindicació dels pares i mares. Mashup ja va crear un anunci convidant a tothom a l’acte de la pintada del diumenge 2.

De la mateixa manera, la perpetuenca Bàrbara Arco, de la productora vallesana Borboleta produccions, també està portant a terme, de manera altruista, la campanya d’imatge de la comissió per a la construcció de l’edifici. En aquesta mateixa línia, l’AMPA va aconseguir la col·laboració del grafiter Jordi Torres i de dues dissenyadores locals, que van participar amb l’elaboració d’un taller de pessebres el dia 2 de desembre, durant una jornada lúdic-reivindicativa.

El Diari de Sabadell en diverses ocasions ha tractat a les seves pàgines la problemàtica de la nostra escola i el Periódico de Catalunya també ha publicat una carta enviada per la Comissió Volem l’edifici d’Els Aigüerols ja a les seccions de Cartes dels lectors de molts mitjans de premsa escrita.

Petició a Change.org

La comissió ha iniciat una petició a la pàgina Change.org mitjançant la qual remet a la consellera d’Ensenyament Irene Rigau i al director dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, Lluís Baulenes la necessitat de la immediata construcció de l’edifici de l’escola Els Aigüerols, a Santa Perpètua de Mogoda.