Sílvia Ricart: “Es tanquen escoles per interessos econòmics sense valorar la tasca educativa i social que fan”

La Sílvia Ricart i el Robert Compta són una de les noves famílies que aquest curs han entrat a formar part de la comunitat educativa d’Els Aigüerols. La seva filla, l’Ona, fa P3 a l’escola perquè els seus pares creuen en el projecte educatiu del centre i han apostat per aquesta opció sense cap mena de dubte. Tenen una segona filla, la Júlia, de pocs mesos de vida.

Sou una de les famílies noves de l’escola. Per què vareu triar aquest centre?

Sílvia (S): Creiem que és una escola amb un projecte educatiu pioner i innovador a Santa Perpètua amb el qual els nens aprenen descobrint i fa que els infants s’interessin per les coses. Nosaltres pensem que això ha de ser la base de l’educació, motivar els nens en l’aprenentatge, que els agradi aprendre descobrint.

Quina està sent la vostra experiència a l’escola?

Robert (R): Estem molt contents perquè ens sentim molt acollits a nivell de les famílies. L’escola cuida molt a les famílies i fomenta que els nens que entren nous coneguin altres alumnes de l’escola i es relacionen entre ells. Estem súper satisfets perquè veiem que la nostra filla està feliç .

Que destacaríeu de la manera de fer de l’escola?

S: A mi m’encanta la forma que tenen de treballar amb projectes i crec que els nens aprenen molt més que no pas amb el mètode tradicional. L’Ona ens explica coses que fan a l’escola i, fins i tot, aprenem nosaltres amb ella.

R: Ens explica les coses que fa i les coses que viu, que sent i que experimenta a l’escola. Veiem que això l’omple molt més i la motiva molt més.

Què en penseu que un projecte com aquest estigui condemnat a morir a Santa Perpètua?

S: És una pena perquè realment l’educació ha de ser la base de la nostra societat i cada vegada s’està degradant més. Es tanquen escoles per interessos econòmics sense valorar la tasca educativa i social que fan. El que s’hauria de valorar és com aprenen aquests nens i no el numero de nens que hi ha. Penso que és un greu error. A més, a Santa Perpètua, aquesta escola està fent una tasca de cohesió social molt important.


Teniu una filla més petita que no podrà venir a Els Aigüerols si es manté la decisió d’Ensenyament de no obrir nous P3

S: Ens faria molta pena no poder donar-li les mateixes oportunitats a les nostres filles.

R: És evident que ens vam plantejar inscriure o no a l’Ona a l’escola però creiem en aquest projecte educatiu i d’aquí a tres anys, ja veurem què passa. Lluitarem per a que hi puguin créixer a Els Aigüerols.