Vanessa Ramos: “El meu fill vol continuar a la seva escola, però també vol compartir-ho amb el seu germà”

L’Aitor Campillo és un dels infants que el proper curs escolar no podrà matricular-se a l’Escola Els Aigüerols. A aquest centre hi va el seu germà, el Yerai. La mare d’aquests nens, la Vanessa Ramos no va triar Els Aigüerols com a primera opció per al seu fill però ara defensa la seva continuïtat perquè, diu, “el nens aprenen experimentant i estan molt motivats”.

Què n’opines de l’Escola Els Aigüerols?

No va ser la nostra primera opció quan va arribar el moment d’escolaritzar el Yerai però en no entrar a l’escola triada Els Aigüerols va ser la que vam prioritzar. Ens van parlar molt bé del centre i estava confirmada la construcció del nou edifici. Així que el Yerai es va matricular a Els Aigüerols. Ara estem molt contents amb l’escola i veiem el nostre fill molt feliç i motivat per aprendre.

Com moltes famílies pensàveu que l’edifici es faria i finalment no ha estat així.

No només no hi haurà edifici sinó que molts nens no tindran l’opció d’anar a Els Aigüerols, entre els quals hi ha el meu segon fill. És totalment injust i ho estem passant molt malament. Sabem que l’actual ubicació de l’escola té mancances, no hi ha menjador, ni gimnàs i els espais s’estan quedant petits però tot i això estaríem disposats a continuar al centre i portar el nostre fill petit.

Com us afectarà el tancament progressiu de l’escola?

La primera conseqüència és que l’Aitor i el Yerai no podran anar junts a l’escola i això és un problema, per a nosaltres com a família perquè no podem portar als nens a escoles separades i un problema per al nostre fill gran, que haurà de patir un canvi de centre i no sabem com li pot afectar. Jo conec el meu fill i se que li costaria. Ell vol continuar a la seva escola, allà estan els seus amics i les seves mestres però també vol compartir tot això amb el seu germà.

Què espereu que passi?

El que està passant ara no. Mai vam pensar que tancarien el centre progressivament. No ens imaginàvem que no obririen nous P3. A més, amb una carta de la consellera dient que les obres es farien tal com estava previst. Ha estat tot una gran mentida de la Conselleria i s’ha improvisat sense tenir en compte les conseqüències de les seves decisions. Estan jugant amb l’educació dels nens, amb criatures que estan felices anant a la seva escola i no a cap altre. Ens sentim totalment enganyats, i no pas per l’escola i l’AMPA, que s’hi estan deixant la pell. Què faig ara amb els meus fills?