Xerrada informativa: LES PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES

El proper dijous dia 14 d’abril a les 18h tindrà lloc a l’escola una Xerrada Informativa sobre Les proves de competències bàsiques a càrrec de Sergio Escribano, professor i membre de CGT, organitzada per l’AMPA.

Des de l’inici de l’aplicació de les proves de 3r de primària moltes famílies arreu de Catalunya han manifestat el seu rebuig a que els seus fills les realitzin, perquè consideren que aquests exàmens es fan a una edat precoç i només avaluen dues matèries, matemàtiques i llengua, de les 10 que composen el continguts curriculars. Per tant, poden penalitzar els centres que aposten per projectes educatius que respecten els diferents ritmes d’aprenentatge dels alumnes i que apliquen els seus currículums en funció de les intel·ligències múltiples. Aquest tipus de proves externes poden ser un dels instruments de la llei per neutralitzar d’altres models possibles d’escola, de currículum i d’avaluació, tot imposant una hegemonia única que entén l’educació com una carrera esgotadora d’exàmens, notes, matèries i obstacles.

L’AMPA ha programat aquesta xerrada per tal que les famílies coneguem més sobre aquestes proves i tinguem informació i arguments per decidir si volem o no que els nostres fills i filles les realitzin.

Hi haurà servei d’acollida.

Esperem que sigui del vostre interès. Us hi esperem.