Daniel Vargas: “El tancament progressiu d’Els Aigüerols afectarà a les ràtio de la resta d’escoles de Santa Perpètua”


El Daniel Vargas i la Noelia Arcos són els pares del Bernat, alumne de P5 d’Els Aigüerols i de la Paula, de dos anys i mig. Com moltes altres famílies hauran de decidir com afrontar el tancament progressiu d’Els Aigüerols amb la incredulitat i la decepció del que està passant.

Com afronteu la situació com a família afectada pel tancament progressiu d’Els Aigüerols?

Ens sentim bastant decebuts i preocupats a la vegada. Estem a l’espera de que hi hagi novetats favorables però som temorosos perquè, per una banda perquè Els Aigüerols no podrà continuar com voldríem i per l’altre perquè els nostres fills no podran anar junts a l’escola que hem triat.

Creieu els arguments de la Conselleria de no obrir nous P3 el proper curs?

No. Aquesta decisió afectarà a les ràtio de les altres escoles del municipi, per tant el problema és de tot el municipi i de les altres escoles. A més, quan nosaltres vam decidir matricular al Bernat a Els Aigüerols ja estava aprovada la construcció de la nova escola i per tant hi havia destinada una partida econòmica. Ens sentim per això enganyats pel Departament d’Ensenyament. Si ara no volen fer ni mantenir Els Aigüerols és per una decisió polítiques, però no perquè l’escola ja no sigui necessària.

Enteneu que havent 20, 16 i 22 germans d’alumnes per als propers tres cursos no s’obrin nous P3?

En absolut. Amb aquestes xifres ja hi ha una classe completa, nomes amb germans, més els que hi podin anar arribant. És totalment incomprensible.

Como afrontareu aquesta situació familiar a la qual us veieu avocats?

De moment intentem no pensar massa i no mesurar les repercussions que tindrà per a la nostra família.

Quines propostes o solucions proposeu com a alternatives al tancament d’Els Aigüerols?

La construcció de la nova escola hauria de ser la solució ideal, a partir d’aquí, baixem esglaons: barracons? habilitació de nous espais per encabir P3? Creiem molt en el projecte d’Els Aigüerols i per tant seria una solució a curt termini bastant viable. Fins i tot els pares estem treballant en la possibilitat de projectar una escola nosaltres mateixos, sembla utòpic però alternatives hi ha.