No deixem morir l’educació pública

No deixem morir l'educació pública

El dimecres 5 de juny les AMPA de les escoles públiques de Santa Perpètua varem aixecar la veu en contra de la LOMCE, LEC, retallades i tancament d’escoles. No varem ser tots els que ens hagués agradat però això no ens aturarà. A continuació us deixem el manifest que es va llegir a la plaça de la Vila en acabat la manifestació.

Gràcies a totes i tots per participar i organitzar aquesta nova jornada de protesta.

Manifest de la Coordinadora d’AMPAs de l’Escola Pública de Santa Perpètua

“NO DEIXEM MORIR L’EDUCACIÓ PÚBLICA”

Avui hem assistit a l’enterrament de l’educació pública catalana, laica, de qualitat, integradora, igualitària, gratuïta, universal i democràtica perquè la situació actual en la que ens trobem és molt greu i així ho hem volgut representar.

La Declaració Universal dels Drets Humans recull el dret a l’educació, i les retallades i les polítiques d’austeritat tan agressives que estan imposant, tant el govern espanyol com la Generalitat de Catalunya, suposen un greu incompliment d’aquest dret. Això no és cap broma, és una realitat que demana que alcem la nostra veu.

Les legislacions que s’estan desenvolupant (LOMCE i LEC) representen un canvi de model essencialment ideològic que carrega contra els valors de l’escola pública: educació catalana, gratuïta, universal i democràtica; equitat i igualtat d’oportunitats; ensenyament científic i laic; coeducació, cohesió social i inclusió.

L’educació és un dret universal i un bé públic al qual tota la ciutadania té dret a accedir i l’Administració té el deure de garantir en condicions de qualitat i d’igualtat. A més, hi ha consens en la nostra societat sobre el fet que l’educació, a més de ser una necessitat per al progrés social, és la condició per fer possible una societat cohesionada i justa i que perquè això sigui possible l’ensenyament públic ha de ser l’eix vertebrador de tot el sistema educatiu i ha de garantir la seva funció social d’ajudar a compensar desigualtats.

L’educació pública a Santa Perpètua està en una greu situació. L’Escola Els Aigüerols fa anys que espera el seu edifici on poder desenvolupar el seu projecte educatiu, i ha estat sota amenaça de tancament. L’Escola Bernat de Mogoda fa més de deu anys que acull l’educació infantil en mòduls prefabricats i la seves instal·lacions necessiten millores urgents. L’Escola Santa Perpètua perdrà enguany una línia de P3, l’edifici de l’Escola Santiga presenta deficiències en la construcció i l’Escola La Florida, pateix, com la resta de centres les retallades constants dels governs autonòmics i estatal.

Davant d’aquesta situació, exigim reaccions a favor de l’escola pública a Santa Perpètua i a la resta del país, però especialment a Santa Perpètua, que és on reben formació els nostres infants. Defensem un ensenyament públic que contribueixi a la cohesió social i garanteixi la igualtat d’oportunitats. Un sistema educatiu laic, coeducatiu, participatiu i democràtic, que atengui la diversitat i que treballi per superar les desigualtats socials.

El futur dels nostres fills i filles està en perill i hem d’aixecar la veu per dir ja n’hi ha prou de retallades, de tancament d’escoles, de LOMCE, de LEC. Amb l’educació no s’hi juga!