Oscar Romero: “Hi ha moltes famílies a Santa Perpètua que triarien l’escola Els Aigüerols per als seus fills”

L’Oscar Romero i la Mireia García són els pares de l’Aitor i l’Oscar, de 2 i 1 anys. També són els tiets de l’Érica, alumna d’Els Aigüerols de primer de Primària. Estan decebuts perquè voldrien que els seus fills poguessin estudiar a la cinquena escola pública de Santa Perpètua. Els agrada el projecte educatiu d’Els Aigüerols i esperaran fins a l’últim moment una rectificació de la Conselleria.

Per què voleu l’Escola Els Aigüerols per als vostres fills?

Mireia (M): Ens agrada el projecte educatiu d’Els Aigüerols i no dubtem a portar els nostres fills a aquesta escola si s’obrissin nous P3 el proper curs. Conec el centre i les seves particularitats perquè la meva neboda, l’Erica, és alumna de primer de Primària.

Què en penseu de tota la problemàtica al voltant d’aquest centre?

Oscar (O): És un problema que no només afecta a les famílies d’Els Aigüerols, afecta a aquells pares i mares que, com nosaltres, voldríem portar els nens a l’escola i no podrem fer-ho. La conselleria d’Ensenyament ens està privant de la llibertat de triar el centre que volem per als nostres fills.

M: També em poso a la pell de les famílies que tenen un fill a Els Aigüerols i un altre pendent d’escolaritzar i no m’imagino per l’angoixa que deuen estar passant.

Penses que com vosaltres hi ha més famílies?
O: Si, hi ha moltes famílies que volen Els Aigüerols. En conec moltes. El problema és que no hi hauran noves línies de P3 i si hi ha, no es donen garanties de continuïtat. Damunt l’Escola Els Aigüerols han deixat caure una pila d’incerteses i, tot i això, a Santa Perpètua continuem volent aquesta escola.

Què té Els Aigüerols que us agradi tant?

M: La manera d’aprendre que tenen, el seu projecte d’escola. És un centre nou, amb noves idees i noves pautes educatives que a nosaltres ens ha conquistat. I això, que no ho coneixem tot!

Quines alternatives proposaríeu vosaltres al tancament progressiu?

O: Si el motiu per tancar Els Aigüerols és que no hi ha diners per fer l’edifici, la meva proposta seria la instal·lació provisional de barracons. Espai hi ha, al costat de l’escola. D’aquesta manera podríem aguantar dos anys més i garantir noves línies de P3, almenys, fins que fessin l’edifici.

Estaríeu disposats a matricular els vostres fills en barracons?

M: No triem els barracons, triem Els Aigüerols i si aquesta és la solució provisional, sí, estem disposats.